Auto Dealerships Banks and Credit Unions Educational Green Building Healthcare Hotels - Custom Designs Hotels - Prototype Based Projects Hotels - Renovations Interior Design International Mixed Use Office and Industrial Religious Residential Restaurants Senior Living Shopping and Retail Spas and Salons Supermarkets
 

This house, designed for an "empty nest" couple, is sited on a steep wooded slope with winter views into a scenic valley and the village of Birchrunville. The Architect treated the entire living room as a single bay window to take advantage of this opportunity. The theme of panoramic views through bays or around corners of the triangularly based house was repeated throughout, most notably in the hexagonal stair tower which features a series of three triangular landings, each of which directs the view to a different feature in the landscape.

All stone used in the house was taken from stone fences on the site made by farmers clearing adjacent farmland some 200 years ago. This stone and the irregular floor plan result in a comfortable relationship between the manmade house and the numerous surrounding rock out croppings. Removal of trees was kept to a minimum and the forest was kept as natural as possible. Hexagonal wooden decks off the living room and breakfast area form the house's maintenance free backyard. Furniture designs by Dever Architects for the dining and buffet tables were based upon the triangular module of the house and trimmed with black lacquered wood, replicating the motif of the house's glazing as it wraps the corners of the house.

Dever Architects is proud to have had this house featured in the August, 1993 issue of Main Line magazine.

 
Dever Architects | 22 Regency Plaza | Glen Mills, PA 19342
(p)610.358.2300 | (f)610.358.3085
All photographs and renderings are
© Dever Architects 2018